Київ святкує 65 річницю визволення України



Фото pressa.univ.kiev.ua
Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження  про святкування 28 жовтня 65-ту річниці визволення України. 

Згідно з розпорядженням, в рамках святкування передбачається проведення низки загальноміських заходів, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, 28 жовтня з 9.00 до 17.00 у Парку Вічної Слави пройде Ритуал Пам'яті з покладанням квітів до могили Невідомого солдата. Несення почесної варти біля Вічного вогню. У цей же день відбудуться урочисті заходи в Національному палаці мистецтв "Україна".

30 жовтня з 11.00 до13.00 у Пуща-Водиці на вул. Червонофлотській, 26 отримають вітання від міського голови інваліди Великої Вітчизняної війни, що перебувають на лікуванні у Київському міському шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни та Київській міській клінічній психоневрологічній лікарні №1.

Також передбачений виступ майстрів мистецтв, вручення подарунків інвалідам війни.

Крім того, 6 листопада Київ святкуватиме 66-ту річницю визволення Києва від фашистських загарбників.

Так, 3 листопада з 09.00 до 14.00 у с. Нові Петрівці заплановане відвідання представниками міських громадських ветеранських організацій Національного музею-заповідника "Битва за Київ у 1943 році".

Також пройдуть урочистий мітинг, ритуали Пам'яті біля пам'ятника визволителям Києва, меморіального комплексу та пам'ятного знаку "Героям Лютізького плацдарму" та поминальний обід.

5 листопада з 15.00 до 17.00 у  колонній залі Київської адміністрації відбудеться зустріч керівництва київської міської ради та КМДА з представниками громадських ветеранських організацій Києва. На гостей дійства чекає святковий концерт.

6 листопада з 9.00 до 10.30 на проспекті Перемоги, площі Перемоги, вул. Грушевського, парку Вічної Слави пройдуть ритуали Пам'яті. Також передбачене покладання квітів до пам'ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам'ятника генералу армії М.Ватутіну, могили Невідомого солдата.

Як  зазначено у розпорядженні, до зазначених свят вулицю Хрещатик прикрасять святковою  ілюмінацією і забезпечать радіотрансляцію музичних творів військово-патріотичної тематики.

Крім того буде здійснено благоустрій пам'ятників, військових меморіалів та могил воїнів, загиблих у боях проти фашистських загарбників.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ