З центру Києва зникають гастрономи


Днями у столиці закрили гастроном "Сонячна крамниця", що на вул. Великій Житомирській, 8а. Нині найближчі торговельні точки - на Лук'янівці і Подолі, пише "Газета по-київськи".

Люди скаржаться, це був єдиний нормальний магазин,  де можна було купити продукти. У решті магазинів поблизу -  позахмарні ціни й елітні продукти.

Мешканці району кажуть, що був Сінний ринок - його підірвали, був гастроном на Львівській площі - замість нього тепер "ДЦ".

Ходять слухи, що приміщення "Крамниці" виставлено на продаж за 3 мільйони гривень, як і багато інших приміщень з підвалами. І начебто скуповує їх одна людина, відзначає видання.

"Найближчі точки тепер - це Лук'янівка, Житній ринок і Майдан. Ближче ні картоплі, ні буряка на борщ купити ніде, залишився тільки малюсінький магазинчик із хлібом і молоком. Але ж отут живуть в основному старі, їм важко далеко їздити", - обурився 77-річний Петро Приходько.

За інформацією прес-служби Шевченківської райадміністрації, орендарем магазина було ВАТ "Гермес". Воно уклало договір оренди до 31 грудня 2010 року, але компанія прийняла рішення закрити гастроном раніше.

Зараз райадміністрація вирішує питання поновлення роботи продовольчого магазина. А якщо "Гермес" розірве договір оренди, то районна влада шукатиме нового господаря.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ