Заборона грального бізнесу торкнеться інтернет-закладів


Робоча група при Кабінеті міністрів напрацьовує законодавство для ефективної роботи з  виявлення порушення закону "Про заборону грального бізнесу" з боку інтернет-закладів.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив начальник департаменту Держслужби по боротьбі з економічною злочинністю МВС Леонід Скалозуб, повідомляє прес-центр МВС.

Він, зокрема, повідомив, що з моменту набрання чинності цього закону  працівники Держслужби боротьби з економічною злочинністю викрили 579 фактів протиправної діяльності гральних закладів.

Як зазначив Скалозуб, на початковому етапі основна увага приділялася виконанню закону, тобто міліція робила все, щоб гральний бізнес був заборонений.

Потім почали виникати проблеми іншого напрямку, коли ділки переорієнтувалися від грального бізнесу на інтерактивні клуби, проведення спортивних ігор (покер) тощо.

Під прикриттям надання послуг у мережі Інтернет ці інтерактивні клуби надавали доступ до Інтернету, крім цього надавали послуги електронних грошей, фактично Інтернет використовувався для гри в азартні ігри.

"Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю провели відпрацювання по регіонах, у результаті  чого  викрили 240 фактів порушення закону, пов'язаних із Інтернет-закладами. Найбільше фактів порушення закону виявлено в столиці, Київській, Харківській та Дніпропетровській областях", - сказав Скалозуб.

Зокрема, вилучено понад тисячу одиниць комп'ютерної техніки, яка використовувалася з наданням послуг доступу до Інтернету й обігу електронних грошей, тобто доступ отримується у вигляді паролю (логіну) й клієнти мають змогу входити  на відповідні сайти й грати в азартні ігри.

За словами Скалозуба, на сьогодні є проблема документування таких видів злочинів, тому що задіяний  цілий ланцюг структур, які надають послуги через мережу Інтернет.

База знаходиться за кордоном, провайдери - в іншій країні, а послуги надаються на території України. 

"За нашою ініціативою створено робочу групу, яка напрацьовує законодавство, яке б  дозволяло більш ефективно працювати у цьому напрямку, паралельно з тим, що ми займаємося практично припиненням  незаконної діяльності", -  зазначив Скалозуб.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ