Столична міліція затримала двох злодіїв в законі


У Києві працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС затримали двох "злодіїв в законі"-грузинів,  відомих в кримінальних колах на прізвиська "Лапша" та "Квата".

Вони намагалися організувати злодійську "сходку" з метою перерозподілу сфер впливу у криміногенному середовищі країн колишнього Радянського Союзу, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС.

За інформацією оперативників, ця "сходка" могла призвести до виникнення конфліктних ситуацій між учасниками угруповань та скоєння тяжких резонансних злочинів із використанням зброї та вибухівки. 

Упродовж  тривалого часу згадані особи  займалися протиправною діяльністю та впливали на криміногенні процеси  в злочинному середовищі України. Наразі затримані перевіряються на причетність до організації наркотрафіку з Російської Федерації до нашої держави.

Правоохоронцям  також відомо, що "Лапша" входить до п'ятірки найвпливовіших "злодіїв в законі" на території держав колишнього Радянського Союзу.

Він прибув до України з Іспанії з метою організації та здійснення особистого контролю над злочинними групами, які побудовані на етнічному принципі і спеціалізуються на "відмиванні" брудних коштів. "Лапша" неодноразово судимий та знаходиться у міждержавному розшуку.

Наразі вживаються необхідні заходи для депортації його за межі України із забороною  в'їзду терміном на п'ять років.

Стосовно "Квати" вирішується питання про порушення кримінальної справи за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів.

Як відомо, раніше міліція затримала впливового грузинського "злодія в законі" на прізвисько "Дєдушка".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ