Справу шахрая Флетчера передадуть у суд


МВС України планує найближчим часом направити в суд справу за обвинуваченням у шахрайстві громадянина США Роберта Флетчера.

Про це на брифінгу заявив начальник департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Леонід Скалозуб, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Планується найближчим часом направити цю справу в суд. Якщо не до кінця жовтня, то в першій половині листопада", - сказав він.

За словами Скалозуба, Флетчер створив організоване злочинне угруповання, у якому були задіяні більше 10 осіб, що займалися шахрайством, залученням грошей громадян.

У цій справі отримано більше 200 заява від постраждалих громадян, загальна сума збитків по заявах перевищує 10 мільйонів гривень.

"По суті його (Флетчера) провина доведена", - заявив Скалозуб.

Як відомо, 23 листопада 2008 року співробітники міліції затримали Флетчера за підозрою в здійсненні шахрайських дій. Проти нього було порушено кримінальну справу.

Флетчер займався в Україні організацією тренінгів, залучаючи кошти українських громадян, рекламу його тренінгів можна було побачити на біг-бордах у містах України.

За даними української міліції засновник і керівник ТОВ "Глобальна система тренінгів", громадянин США Флетчер шляхом обману 1783 українців заробив не менше 500 мільйонів гривень.

З кінця минулого року Флетчер знаходиться в київському СІЗО.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ