Бютівці бояться, що замок Ричарда стане сауною чи рестораном


Фракція БЮТ у Київраді заявляє, що оточення мера Леоніда Черновецького планує передати 6 соток Державного історико-культурного заповідника "Стародавній Київ" на Андріївському узвозі, 15 під майновий комплекс.

Мова йде про так званий "Замок Ричарда", повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами голови фракції Тетяни Меліхової, відповідний проект рішення внесений до порядку денного пленарного засідання Київської міської ради 29 жовтня .

Згідно з документом, земельну ділянку площею 0,062 га заплановано передати "для реконструкції з реабілітацією забудови історичної садиби, обслуговування та експлуатації майнового комплексу" в оренду на 50 років компанії "Транзнешнл Різорс, Л.Л.С".

"Замок Ричарда однозначно повинен бути прикрасою столиці, влада має сприяти його відбудові, але ж у проекті рішення йдеться про наміри забудовників "...пристосувати пам'ятку архітектури національного значення, обслуговування та експлуатації майнового комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури..." Що саме це означає? Яким може стати цей "майновий комплекс" і які "об'єкти соціальної інфраструктури" там з'являться? Бутіки, ресторани, сауна?" - обурилась Меліхова.

За її словами, у квітні 2009 року ця ж компанія "Транзнешнл Рісорз, Л.Л.С." вже зверталась до постійної комісії Київради з питань земельних відносин з проханням передати їй з такою ж метою "експлуатації майнового комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури" сусідню земельну ділянку за адресою Андріївський узвіз, 17.

Тоді було створено спеціальну робочу групу, висновки якої були однозначно негативні.

"Земельна ділянка Державного історико-культурного заповідника "Стародавній Київ" не може використовуватись під "створення майнового комплексу", тобто розміщення житла, офісів, готелю, магазинів, художніх галерей, закладів харчування, гаражу тощо", - зазначила Меліхова.

Вона також нагадала, що у скандально відомій "Схемі розміщення готелів в місті Києві на період до 2020 року" фігурує готель за адресою Андріївський узвіз, 13-15, який якраз збігається з будинком -музеєм Булгакова та Замком Ричарда.

БЮТівці звертаються до представників усіх фракції Київради не голосувати за передачу в оренду 0,062 га на Андріївському узвозі, 15.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ