Під Києвом на Десні намивають пісок


Два земснаряди викачують пісок із р. Десна поблизу дачного поселення "Зазим'я" Київської області.

За договором з сільською радою, пісок має намиватися і розрівнюватися на місці для будівництва  будинків садового товариства "Айдар", на практиці ж пісок намивається і продається в гігантських масштабах, повідомляє сайт Зазим'я.

Жителі села переконані, що це беззаконня принесе в недалекому майбутньому місцеву екологічну катастрофу - неконтрольовану зміну русла річки Десна.

Щодня мешканці Зазим'я спостерігають, як цілодовово центральними вулицями села курсують багатотонні вантажні автомобілі.

У результаті сільські асфальтовані дороги, які були побудовані за рахунок сільської громади і не розраховані на таке навантаження руйнуються, в житлових будинках з'являються тріщини. Тріщини з'явились навіть і в святині села - Свято-Воскресенському храмі 19 століття.

У п'ятницю 23 жовтня терпець селян урвався - зазимці перекрили дорогу, зупинили 6 вантажівок з піском, визвали правоохоронні органи, подали заяви-скарги і оформили правопорушення. На даний час селянами встановлене цілодобове чергування з метою не допустити незаконний вивіз піску.

Але селяни переконані, що усе продовжиться, оскільки в намиванні піску "замішані великі гроші, великі люди - екологія і доля Зазим'я їх не цікавить, продовжуватимуться провокації і обман".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ