Прокуратура порушила 5 кримінальних справ стосовно медиків


Прокуратура Києва під час перевірок медзакладів столиці виявила порушення прав громадян на безкоштовну медичну допомогу та закону "Про охорону здоров'я".

Про це йдеться в повідомленні перс-служби прокуратури.

Так, прокуратура Голосіївського району порушила кримінальну справу стосовно медичного працівника районної поліклініки, яка незаконно вимагала оплату за проведення медичних процедур.

Аналогічні  факти незаконного вимагання  грошей у пацієнтів виявлено прокуратурами Дарницького, Подільського, Солом'янського та Шевченківського районів. Порушено кримінальні справи. 

Також, під час спільної перевірки з  ДП "Укрметртестстандарт" встановлено, що майже у всіх медичних закладах Києва систематично, в порушення  вимог законодавства, застосовується неатестоване випробувальне обладнання, перевірка засобів вимірювальної техніки не проводиться, контроль потужності медичних ультрафіолетових випромінювачів не здійснюється.

Так, у центральній поліклініці Оболонського району застосовуються засоби вимірювальної техніки без повірки та державної метрологічної атестації, а саме комп'ютерний електроенцефалографічний комплекс, електрокардіограф, апарати для моніторингу артеріального тиску та ЕКГ тощо.

Прокуратура району внесла припис про негайне усунення допущених поліклінікою порушень закону "Про метрологію та метрологічну діяльність".

Аналогічні  порушення допускаються у Київській міській клінічній лікарні швидкої  медичної допомоги, Центральній районній поліклініці Голосіївського району, поліклініці №2 Дарницького району, Дитячій поліклініці №2 та поліклініці №1 Деснянського району та інших медичних закладах міста. На них прокуратурою також внесено відповідні документи реагування.

У закладах Київського міського дитячого санаторно-курортного медичного об'єднання використовувався лікувально-оздоровчий комплекс "Соляна печера" (галокамера), який не пройшов державну реєстрацію і не внесений до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення, що закону про охорону здоров'я.

На виконання припису прокуратури, внесеного до Головного управління охорони здоров'я КМДА, зазначені галокамери у дитячих санаторіях більше не використовуються.

Усього органами прокуратури Києва за наслідками проведених перевірок порушили 5 кримінальних справ стосовно медперсоналу, внесли низку документів реагування, які на даний момент перебувають на стадії розгляду.  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ