Київрада ділитиме землю. Може назріти новий бунт?



Фото ru.poezdka.de
На порядок денний сесії Київради 29 жовтня винесені 110 земельних питань. Частина з них - ті, які  депутати не розглянули 13 жовтня через блокування трибуни, пише "Сегодня".

Проте 40 питань порядку денного -  це передача в оренду землі під офіси, магазини, павільйони.

У земельній комісії КМДА повідомили, що поки що немає документа, який би регулював проведення аукціонів, а питань нагромадилося багато. Але опозиція вважає, що це не привід продовжувати роздавати без аукціонів землю.

Відповідно до порядку денного, окремі земельні ділянки мають отримати чиновники і силовики. Так, Службі зовнішньої розвідки виділяється ділянка під адмінбудівлю на Микільсько-Ботанічної, 4.

А заступник голови РНБО Степан Гавриш отримає землю під гараж біля свого будинку на вул. Мельникова, 12.

Крім того, депутати мають намір передати в оренду на 50 років замок Ричарда американській фірмі "Транзнешнл Рисорз, Л.Л.З".

Щоправда, за словами начальника головного управління культурної спадщини Руслана Кухаренка, ця фірма давно володіє замком, просто зараз вона хоче закріпити за собою ділянку, на якій він знаходиться.

Водночас голова робочої групи Київради щодо цього питання каже, що "добра" вони  не давали, оскільки у питання по замку мова йде не тільки про землю, а про те, що тат збираються будувати об'єкти соціальної інфраструктури. «

Також на сесії хочуть передати якомусь центрові сучасного мистецтва ділянку на Володимирському спуску, 2, де знаходяться філармонія й Арка дружби народів.

Як відомо, приводом для блокування трибуни на сесії Київради 13 жовтня стало небажання опозиції віддавати безкоштовно землю, оскільки 15 жовтня набрали сили зміни в Земельний кодекс, згідно яким ділянки для юридичних осіб  передаються тільки на аукціоні.

Чи запрацює Київрада 29 жовтня, буде видно у четвер.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ