До кінця року в Києві буде Центр дитячої нейрохірургії



Фото rus.kabar.kg
У Києві вже до кінця поточного року на базі Олександрівської (Жовтневої) клінічної лікарні відкриється Центр дитячої нейрохірургії на 30 ліжок.

Про це заявила перший заступник мера Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба КМДА.

"Протягом років у Києві не було відділення дитячої нейрохірургії і дитяче населення міста обслуговувалось в ДУ "Інститут нейрохірургії ім. академіка А.П. Ромоданова АМН України", - сказала заступник міського голови.

За її словами, через цілу низку причин, зокрема вихід з ладу магнітно-резонансного томографу та нестачу фінансування, Державний інститут в травні поточного року відмовився приймати київських дітей та надавати їм ургентну допомогу при черепно-мозкових травмах.

"Це стало останнім поштовхом до створення Київського міського центру дитячої нейрохірургії", - сказала Кільчицька.

За  її словами, з метою удосконалення  надання медичної допомоги дітям  з нейрохірургічною патологією та політравмою на базі Київської міської дитячої клінічної лікарні №7 було відкрито 10 ліжок для надання такої допомоги дитячому населенню Києва.

За період з 25 травня по 19 жовтня 2009 року в лікарні було надано нейрохірургічну допомогу 2076 дітям, госпіталізовано 160 дітей, прооперовано 369 дітей не тільки з Києва, а й з усіх регіонів України.

"Ми очікуємо, що Центр дитячої нейрохірургії відкриється вже до кінця цього року, і сьогодні, завдяки цілеспрямованим та активним діям столичної влади німецьке обладнання, інструментарій та спеціальні ліжка, поступово закупаються та передаються лікарні навіть не дивлячись на кризу", - зазначила  Кільчицька.

Вона наголосила, що створення такого Центру необхідне для дітей з черепно-мозковими та спинномозковими травмами, дітей з політравмами з переважанням ураження ЦНС, дітей з вродженими вадами розвитку, пухлинами мозку, гідроцефалією, ураженням судин мозку.

У Києві мешкає більше 400 тисяч дітей віком від 0 до 18 років, з яких 6 тисяч щорічно потребує нейрохірургічної допомоги.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ