Екологи знайшли спосіб, як вберегти Жуків острів від забудови



Фото matvey.kiev.ua
Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Києві ініціює надання загальнодержавного статусу ландшафтному заказникові "Жуків острів".

За словами начальника відомства Олександра Прогнімак, це дозволить захистити його територію від забудови, повідомляє ЛігаБізнесінформ з посиланням на прес-службу еколога.

"Відповідний проект уже підготовлений Держуправлінням екології і спрямований у Міністерство охорони навколишнього природного середовища України. Міністерство підтримало нашу ініціативу. Потім Державна служба заповідної справи повинна підготувати проект указу президента "Про надання ландшафтному заказникові "Жуків острів" загальнодержавного значення", яке після погоджень подається на підпис президентові", - казав Прогнімак.

Він нагадав, що рішенням Київради від 2 грудня 1999 року Жуковому острову був привласнений статус ландшафтного заказника місцевого значення.  

"Територія Жукового острова - заплавна частина Канівського водосховища у Голосіївському районі Києва - ласий шматочок для забудовників. А загальнодержавний статус дозволить підвищити рівень заповідності острова і тим самим вберегти його від зазіхань комерсантів", - сказав головний еколог Києва.

За його словами, відповідно до закону про природно-заповідний фонд України, змінити цільове призначення земель заказника загальнодержавного значення своїм указом може тільки президент.

Раніше Київський апеляційний госпсуд ухвалив задовольнити позовні вимоги прокуратури Києва і скасувати рішення Київради, яким у серпні 2007 року був фактично знищений заказник "Жуків острів".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ