АМКУ розбереться київським управлінням охорони здоров'я


Київське відділення Антимонопольного комітету порушило справу щодо Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення КМДА, яке своїм наказом надало переваги чотирьом з дев'ятнадцяти патологоанатомічних відділень, що працюють на ринку ритуальних послуг у столиці.

Про це йдеться в повідомленні АМКУ.

Крім того, Київське відділення комітету має завершити перевірку рішення Київради "Про питання діяльності ритуальної служби міста Києва", яким визначено, що надання ритуальних послуг є виключною компетенцією комунальних підприємств.

На думку АМКУ, реалізація цього рішення Київради може призвести до обмеження конкуренції на столичному ринку ритуальних послуг, усунення з ринку низки приватних підприємств і до суттєвого підвищення вартості послуг.

За словами виконуючого обов'язки голови АМКУ Олександра Мельниченка, у сфері ритуальних послуг у столиці має бути забезпечений пріоритет прав споживачів, для чого необхідно створити передумови, за яких жодних штучних перешкод у діяльності підприємств різної форми власності не буде.

Також Київське міське відділення АМКУ повинне посилити контроль за ситуацією у сфері ритуальних послуг у Києві, оперативно завершити розгляд розпочатих справ про порушення, забезпечивши рівні умови функціонування учасників цього ринку та захист інтересів споживачів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ