У Києві скасували пакетні ритуальні послуги



Фото tula-ritual.ru
Головне управління ритуальних послуг КМДА на вимогу київського міського відділення Антимонопольного комітету відмінило пакетне надання ритуальних послуг населенню.

Про це йдеться в повідомленні АМКУ.

Відділення виявило, що управління передбачило введення на підлеглих йому КП "Київський крематорій" і "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" (СКПКПО) обслуговування населення пакетами "базовий", "стандартний", "повний" і "повний+".

У кожен з цих пакетів входило надання певного набору ритуальних послуг.

Наприклад, в "базовий" пакет для "Київського крематорію" входили послуги з кремації тіла, надання автокатафалка, замовлення ритуального залу і вінків, надання урни для праху і написання тексту на ній, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

На переконання АМКУ, введенням такого пакетного обслуговування управління порушило антиконкурентне законодавство, оскільки замовник не міг замовити окрему, необхідну йому послугу, і був вимушений оплачувати повну вартість пакету, в який ця послуга входила.

У ході розгляду справи управління припинило порушення, скасувавши щодо цього відповідний наказ.

Як відомо, 26 січня з'явилося розпорядження КМДА "Про встановлення тарифів на ритуальні послуги, які включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг".

Згідно з цим документом, в столиці цього року почали діяти нові тарифи на ритуальні послуги.

Так, наприклад, вартість копання могили в залежності від ґрунту, розміру труни, способу здійснення роботи та пори року була встановлена від 330 гривень до 1 тисячі 280 гривень.

Поховання урни з прахом коштує від 55 гривень до 430 гривень; монтаж пам'ятника в залежності від його ваги від 625 гривень до 1 тисячі 530 гривень, демонтаж намогильної споруди в залежності від пори року та ваги - від 120-160 гривень до 225-310 гривень.

23 лютого прес-служба Прокуратура Києва повідомила, що відомство доручило Державній інспекції з контролю за цінами в місті Києві перевірити розміри тарифів на ритуальні послуги.

Після цього Київська адміністрації підготувала проекти розпоряджень про встановлення нових тарифів на ритуальні послуги, знизивши ціни на копання могили до 114 - 695, поховання урни з прахом - 31-235 гривень; монтаж пам'ятника 362 -830 гривень тощо.

З 5 червня столична влада знизила тарифи на ритуальні послуги, скасувавши ним своє розпорядження від 26 січня.

Як відомо, також  набуло чинності  рішення Київради "Про питання діяльності ритуальної служби Києва", згідно з яким надання ритуальних послуг є "виключною компетенцією комунальних підприємств".

Розпорядженням КМДА від 31 серпня 2009 р. № 958 голова КМДА Леонід Черновецький затвердив нові тарифи на ритуальні послуги в столиці.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ