Комунальні автобуси перетворяться на маршрутки?



Найближчим часом "Київпастранс" планує 2/3 комунальних маршрутів перевести на комерційні умови роботи.

Про це розповів водій автобуса №45 Ігор Сторожук, пише "Сегодня".

За його словами, саме це питання нині обговорюють транспортники. Таким чином автобуси будуть працювати як маршрутки: зі старою ціною (півтори гривни), але без будь-яких пільг для пасажирів.

Крім того, з 1 листопада в місті істотно скоротиться кількість рухомого складу.

"Уже зараз на маршруті №51 майже немає вечірніх рейсів, а автобус №45 ходить з інтервалом у півгодини замість 7 хвилин, як раніше. Така ж ситуація з кількістю машин на маршруті й в інших парках", - сказав Сторожук.

За словами його колеги Олександра Корнієнка, з листопада транспорт буде ходити максимум до 23.00, хоча раніше було до першої години ночі. Також подейкують, що з десяток маршрутів узагалі закриють, а на інших вдвічі скоротять кількість машин.

Співробітники "Київпастранс" вже почали думати про страйк. Адже, за їх словами, останню зарплату вони отримували ще в липні.

У свою чергу керівництво "Київпастрансу" називає розповіді водіїв політичною балаканиною.

За словами гендиректора КП Миколи Ламбуцького, може, на деяких маршрутах і було менше одиниць транспорту, але це пов'язане тільки з тим, що людей було менше.

"Ми не можемо дозволити собі ганяти транспорт напівпорожній. А комерційні маршрути і невиплата зарплати - повна маячня. Хіба що не виплачено зарплату за вересень. Але гроші на рахунок уже надійшли - близько 18 мільйонів гривень. Коли їх розблокує казначейство, ми повністю розрахуємося", - пообіцяв Ламбуцький.

Як відомо, у серпні він заявляв, що затримки по зарплаті "є і будуть", тому що Кабмін заклав у бюджет лише 38 мільйонів гривень компенсацій на пільговиків замість необхідних 200 мільйонів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ