Люди Аделаджі просять Ющенка взяти під контроль "справу пастора"



Фото Посольства Божого
Церква "Посольство Боже" закликає президента Віктора Ющенка взяти під особистий контроль розслідування Міністерством внутрішніх справ можливої причетності пастора церкви Сандея Аделаджи до організації заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом.

Про це йдеться у зверненні церкви до Ющенка, повідомляють "Українські новини".

"Просимо вас, відповідно до ваших конституційних повноважень, взяти під особистий контроль слідство в справі християнської релігійної громади "Посольство Боже" та її старшого пастора Сандея Аделаджі", - сказано у зверненні.

Також парафіяни просять Ющенка сприяти неупередженому й об'єктивному розслідуванню зазначених справ.

Вони переконані, що МВС озвучує свої обвинувачення на підставі припущень і доказів, отриманих незаконними методами.

Церква наголошує, що МВС, порушивши кримінальну справу проти Аделаджі й висунувши обвинувачення в шахрайстві, не виявило причетності пастора до цього та намагається нав'язати Службі безпеки України порушення кримінальної справи проти Аделаджі.

Парафіяни зазначають, що у вересні Аделаджа звернувся до Печерського районного суду Києва з вимогою зобов'язати МВС скасувати карне виробництво проти нього, однак судові засідання неодноразово переносилися.

Як відомо, Держкомітет зі справ національностей і релігій зазначає відсутність ознак релігійного переслідування Аделаджі при розслідуванні МВС його можливої причетності до махінацій.

12 жовтня міліція допитала Аделаджу за підозрою в причетності до організації заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом.

Також МВС розслідує кримінальну справу про шахрайство фінансової групи "Кінгз Кепітал".

Аделаджа вважає розслідування МВС його причетності до махінацій фінансової групи "Кінгз Кепітал" виконанням політичного замовлення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ