Забудовник з Володимирської: ніхто не зачепить житла мешканців


ТАМ "Анна" заявляє, що заплановане переобладнання горища у будинку на вул. Володимирській, 19а не передбачає навіть зміну покрівлі - вона залишиться у своїх  попередніх габаритах.

Про це у коментарі "Українській правда. Київ" заявив директор  КП ТАМ "Анна" Ігор Доценко.

"Гарантуємо всім мешканцям повну недоторканність їх приватного житла. З цією метою  мною пропонувалось провести навіть страхування житла, і я пропоную це ще раз. Жодного втручання в конструктивну систему будинку не передбачається", - сказав Доценко. 

За його словами, гарантом та спецнаглядом у цій ситуації погодились виступити Академія  будівництва України та Міністерство будівництва України.

Доценко також повідомив, що власником і балансоутримувачем горища є замовник - КП УЖГ Шевченківського  району, і відповідно до  листа-роз'яснення Мінюсту "...ні  законодавством, ні умовами інвестконтракту отримання інвестором згоди від співвласників  багатоквартирного будинку не передбачено".

"У своїх посиланнях ініціативна група мешканців базується на відомому рішенні КСУ від  02.03.2004,  в  якому  допоміжні  приміщення (підвали, сараї, кладовки, горища, колясочні  та  ін.) передаються безоплатно у спільну власність громадян одночасно з приватизацією ними  квартир. Однак, ці мешканці в своїх скаргах не хочуть посилатись на Ухвалу  КСУ  від  12.05.2004 до цього Рішення, в якому зазначається, що наведені  в резолютативній частині  Рішення перелік допоміжних приміщень "підвали, сараї, горища, кладовки, колясочні та  ін." - не є офіційним тлумаченням терміна "допоміжні приміщення", - сказав Доценко. 

Він наголосив, що офіційними термінами визначено, що горище не є приміщенням.

"Горищний простір будинку  № 19а по вул. Володимирській не є допоміжним приміщенням,  знаходиться на балансі та належить територіальній громаді в особі ЖЕК, який відповідно до  ст.357 Цивільного Кодексу, може зробити у встановленому порядку добудову, надбудову, прибудову", - сказав директор Там "Анна".

Доценко ще раз наголосив, що "діяльність інвестора та будівельного підрядника базується  на абсолютно законних підставах, - отриманих правах на проведення реконструкції,   погодженого в усіх інстанціях проекту та отриманим погодженням та дозволам на здійснення ремонтно-оздоблювальних робіт.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ