Голубченко: тарифи знизять з 1 листопада



Фото mpe.kmu.gov.ua
Тарифи на опалення і гаряче водопостачання в Києві будуть знижені з 1 листопада.

Про це заявив у п'ятницю заявив перший заступник мера Анатолій Голубченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що розпорядження про зниження тарифів на опалення і гаряче водопостачання з 1 листопада в Києві уже підписане. У той же час, при цьому не витримується процедура обнародування вступу в силу цього розпорядження, оскільки воно не було раніше обнародуване.

У зв'язку з цим, на сайті КМДА були оприлюднені розпорядження про зниження тарифів з 1 січня, щоб, тим самим, була витримана процедура.

"Ми йдемо на це (зниження тарифів з 1 листопада), тому що обіцяли це зробити, але, щоб потім виправити, ми повісили на сайті проект розпорядження, щоб не була порушена процедура", - сказав Голубченко.

Він додав, що розпорядження про зниження тарифів з 1 листопада будуть оприлюднені в газеті "Хрещатик" до кінця жовтня і квитанції по знижених тарифах прийдуть киянам у грудні.

Водночас, за словами начальника головного управління з питань цінової політики КМДА Василя Яструбинького, розпорядження про зниження тарифів на опалення і гарячу воду з 1 листопаду мер Києва Леонід Черновецький підписав 15 жовтня.

Як відомо, 13 жовтня прем'єр Юлія Тимошенко заявила про домовленість Кабміну і КМДА про повернення з 1 листопада тарифів на компослуги, які діяли до 1 червня.

У цей же день Черновецький заявив, що вже підписав розпорядження про зниження з 1листопада тарифів на компослуги майже до рівня тарифів, що діяли до 1 червня.

13 жовтня ввечері за прийняття рішення про зниження тарифів на компослуги проголосувала Київрада.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ