БЮТ вимагає знижені тарифи з 1 листопада


Фракція БЮТ у Київраді звернулася до мера Києва Леоніда Черновецького з вимогою знизити тарифи на компослуги з 1 листопада, як обіцялося раніше.

Про це йдеться у відкритому листі Блоку до київського міського голови.

"Обурення БЮТ викликала поява на сайті київської адміністрації проекту "Про затвердження тарифів на теплову енергію і погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення  і постачання гарячої води для населення", в якому йде мова про зниження тарифів з 1 січня 2010 року", - йдеться в листі.

Депутати нагадують, що 13 жовтня Черновецький особисто дав киянам публічні зобов'язання у присутності журналістів знизити тарифи з 1 листопада.

"У той же день 13 жовтня під час пленарного засідання Київради, коли перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко зачитував текст документу, яким пропонувалося доручити КМДА підготувати проект розпорядження щодо зниження тарифів на тепло та гарячу воду, депутати фракції БЮТ звернули увагу на те, що в ньому відсутня дата введення в дію відповідного розпорядження КМДА", - йдеться в листі.

Депутати додають, що тоді ж на сесії до документу було внесено пункт про те, що розпорядження про зниження тарифів з 1 листопада на гарячу воду, гаряче водовідведення і теплопостачання київській міській голова зобов'язаний підписати до 15 жовтня, тобто до початку опалювального сезону.

Бютівці нагадали, що майже 600 тисяч киян письмово висловилися проти підвищених житлово-комунальних тарифів під час громадських слухань, проведених в серпні 2009 року.

"У зв'язку з усім вищевказаним, Блок Юлії Тимошенко звертається до Вас, пане мер, з вимогою виконати меморандум між Кабінетом міністрів України, НАК "Нафтогаз України" і Київською адміністрацією, а також рішення Київради від 13 жовтня. Результатом цього стане те, що тарифи на тепло, гарячу воду та гаряче водовідведення мусять бути знижені саме з 1 листопада 2009 року", йдеться в листі.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ