Киянам знову нараховують неіснуючий борг за світло


Столичні мешканці знову стали одержувати грізні листи з неіснуючими боргом за електроенергію й обіцянкою відрізати світло.

Про це пише "Газета по-київськи" з посиланням на читачів.

"Нам прийшов папір з рахунком на 700 гривень. Це було дивно, тому що незадовго до цього ми купували квартиру і брали в ЖЕКу довідку, що боргів у колишнього господаря немає. А всі наступні платіжки ми оплачували справно. Коли прийшли розбиратися, то на наші платіжки ніхто навіть не глянув", - сказала Світлана Мамітько з вул. Шамрила.

Рахунок на 917 гривень прийшов і в одну з квартир по вул. Андрія Малишко. За словами господарки минулого року їй теж приписали борг у 420 гривень.

"Але тоді лист був більш конкретним, зазначено за який період - з 2004 по 2008 рік - нарахований борг, на підставі чого розрахована така сума, але вона не підтвердилася. У цьому ж - ні півслова. Просто рекомендована сума до оплати, і все", - сказала власниця квартири.

У прес-службі "Київенерго", така проблема могла виникнути як з вини компанії, так і з вини споживачів.

"По-перше, що стосується роботи автоматизованої роботи системи обліку електричної енергії, збої якої мали місце минулого року, то на даний час ці недоліки усунуто. По-друге, факти некоректного нарахування за витрачену електроенергію звісно можуть мати місце у зв'язку з помилками обліку спожитої електроенергії як з боку споживачів, так і з боку Компанії", повідомили "Українській правді. Київ" у прес-службі "Київенерго".

За даними компанії, частіше за все причини або у некоректному зніманні  показників лічильника, або у помилковому заповненні квитанції, або у помилковому введенні інформації до системи.

"Такі випадки завжди існували і будуть існувати, але вони не є масовими і без проблем оперативно вирішуються за допомогою фахівців "Київенерго". Для прояснення ситуації споживачі повинні звертатися до МСД (міжрайонні сервісні дільниці) "Київенерго", конкретну адресу яких в разі необізнаності можна з'ясувати за телефоном інформаційно-довідкової служби компанії 1588", - повідомили в енергокомпанії.

Як відомо, минулого року після таких листів "Київенерго" зобов'язали зробити перерахунок і заплатили за рішенням Антимонопольного комітету штраф у 15 тисяч гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ