Черновецький просто з відпустки: зриву опалювального сезону не буде



Я не чарівник, і лише мого бажання замало для модернізації ЖКГ. Фото ТСН
Київський міський голова Леонід Черновецький заявляє, що інформація опозиції, що нібито опалення та гаряче водопостачання в столиці під загрозою, не відповідає дійсності.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті мера.

"Ця інформація не відповідає дійсності - опалювальний сезон стартував за графіком і жодних загроз його зриву немає", - йдеться в заяві Черновецького.

Мер наголосив, що дійсно, є "локальні пошкодження мереж центрального опалення чи внутрішніх мереж будинку, але такі проблеми виникають кожного року, і їхній відсоток стабільний".

За словами мера, причина цього - старі мережі, які "стали старими не за влади Леоніда Черновецького, а років на 15-20 раніше".

"Більшість мереж у столиці будувались у 60-70-ті роки, і багато з них не проходили капітального ремонту з тих часів. Є не дуже вдалий жарт щодо того, хто винен у тому, що у крані немає води. У Києві цей жарт не працює. Тут у будь-якій проблемі звинувачують Черновецького -  скоро київській владі будуть закидати, що у нас погода гірша, ніж у інших регіонах України", - наголосив міський голова.

Черновецький додав, що йому дуже прикро, що все так сприймається, адже столична влада "у межах фінансових можливостей", виконала влітку "всі ремонтні роботи".

"На нові мережі, грошей, нажаль, нема. Я не чарівник, і лише мого бажання замало для модернізації ЖКГ - це великий головний біль всієї України, на модернізацію житлового господарства знадобиться не один річний бюджет. При цьому ми вчасно почали опалювальний сезон, а деякі медичні та освітні заклади отримали тепло навіть до 15 жовтня", - зазначив Черновецький.

Як відомо, станом на 22 жовтня тепло отримали не всі столичні будинки. Крім того, кілька шкіл розпустили дітей на позапланові канікули у зв'язку з тим, що у школі немає опалення.

За інформацією прес-служби "Київенерго", цього року на модернізацію систем ЖКГ та їх підготовку до опалювального сезону столична влада "не виділила ні копійки".

Раніше представники фракції БЮТ у Київраді заявляли, що опалення та гаряче водопостачання в столиці під загрозою, оскільки ні приміщення, ні труби міста технічно не готові до опалювального сезону.

Як відомо, Черновецький пішов у відпустку з 19 по 24 жовтня.

"Українська правда. Київ" 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ