Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ae057f2daec2/
Українська правда
Київ

Забудовник каже, що не захоплював дахи київських будинків

22.10.2009  16:02

Керівництво творчої архітектурної майстерні "Анна" Спілки  архітекторів заявляє, що інформація про начебто рейдерське захоплення будинків по вул. Володимирській, 19а  та  Софіївській, 18а, не відповідає дійсності.

Про це у коментарі "Українській правді. Київ" повідомив директор ТАМ "Анна" Ігор Доценко.

"Насправді, ситуація виглядає зовсім не так. Будинки не захоплені, жодного втручання в  приватну власність не було і бути не може. На  жаль,  керують "акціями протесту" не зовсім  чесні люди. Їх  протиправними вчинками займаються правоохоронні органи", - сказав Доценко.

За його словами, він намагався декілька разів зібрати "круглий стіл", однак "ініціативна  група свідомо уникає публічних виступів зі мною як опонентом", - сказав директор ТАМ "Анна". 

За інформацією Доцента, відповідно до розпорядження КМДА від 25 січня 2002 року ТАМ "Анна" на замовлення Комунального підприємства з утримання житлового господарства Шевченківської районної адміністрації, з метою реконструкції горища будинку № 19-а по вулиці Володимирській отримала право здійснити інвестицію в реконструкцію горища  без  зміни  конфігурації  даху.

"Згідно історичної довідки, цей будинок, 1914 р. побудови, вже мав мансардний поверх, але втратив його в 1943 р. В умовах на проектування управління охорони пам'яток  історії та  архітектури рекомендувало відновити мансардний поверх та фасад будинку", - сказав Доценко.

За його словами, за умовами інвестиційного контракту, інвестор зобов'язався також  виконати й інші будівельні роботи за власні кошти.

Зокрема,  ремонт фасаду будинку, балконів, замінити водостічні труби, провести ремонт бойлерної, водомірного вузла, встановити насоси ХВП, виконати реконструкцію ліфтів та  благоустрій прибудинкової території.

"Набутий досвід нашої компанії та інших інвесторів, які виконують аналогічні проекти свідчить про те, що в результаті таких заходів і мешканці, і місто отримують відновлений та  відремонтований будинок, вартість якого (в тому числі і вартість квартир) значно зростає", - сказав Доценко.

Він додав, що "відповідно  листа  БТІ Києва визначено,  що горище - це не приміщення, ні  основне, ні  допоміжне, тому на нього технічних паспортів не складається і не реєструється".

"У  горищі зазначеного будинку відсутні вбудовані допоміжні приміщення, але знаходяться  вбудовані технічні приміщення ліфтових двигунів та автоматики, на які не  розповсюджується інвестиційна  діяльність. Таким чином, горище як простір - не є приміщенням і на нього не розповсюджується право власності мешканців як на допоміжні  приміщення", - сказав забудовник.

Доценко додав, що вони отримали позитивні висновки міських служб щодо дотримання  санітарних, протипожежних, містобудівельних норм та  інших вимог погоджувальних  установ.

"На розробку проектної документації, обстеження та вишукувальні роботи вже витрачено  понад 500 тисяч гривень. На розвиток інфраструктури Шевченківського району інвестором  перераховано понад 800 тисяч гривень", - сказав забудовник, додавши, що може представити усі відповідні документи і дозволи на проведення робіт.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.