"Київметробуд" боїться техногенних аварій на 3 станціях метро


Компанія "Київметробуд" побоюється виникнення техногенних аварій на 3-х недобудованих станціях метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії від "Либідської" в бік житлового масиву Теремки.

Про це йдеться в зверненні об'єднаної профспілкової організації компанії, повідомляють "Українські новини".

"Влада (Києва) навіть не хоче усвідомлювати те, що без фінансування ніхто не гарантований від техногенних аварій на недобудованих підземних об'єктах і навколо них", - сказано в зверненні.

Компанія зауважує, що через відсутність фінансування з боку КМДА вона не може обслуговувати недобудовані станції, яким загрожують підземні плавуни й будь-які опади.

За славами керівника прес-служби "Київметробуду" Валентина Кейбіса, співробітники компанії, не одержуючи зарплати, самостійно відкачують воду з об'єктів, побоюючись їх затоплення.

У зв'язку із цим, а також із заборгованістю мерії перед компанією за виконані роботи в розмірі 217 мільйонів гривень, у випадку непоновлення мерією фінансування будівництва профспілка "Київметробуду" має намір провести акції протесту.

"Якщо в жовтні не буде відкрите фінансування, не будуть повернуті борги, ми залишаємо за собою право протестувати, оголошувати страйк і голодування", - сказано в зверненні.

Як відомо, раніше "Київметробуд" закликав владу Києва погасити борги перед нею за виконані роботи з будівництва 3-х станцій метро - "Деміївської", "Голосіївської" та "Васильківської".

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ