Шевченківський район продає школи?


Керівництво Шевченківського районного в Києві ради порушує Конституцію, закони і рішення Конституційного Суду, проводячи приватизацію навчальних закладів, розташованих на території району.

Про це на прес-конференції у середу заявила депутат Шевченківської райради Тетяна Донець, пише ЛігаБізнесінформ.

За її словами, районна адміністрація всупереч гаслам "Діти і кияни передусім" позбавляє киян і їхніх дітей шкіл, клубів самодіяльності, спеціалізованих дитячих установ.

За даними Донець, на стадії закриття знаходиться школа-інтернат N3 для дитят-сиріт у зв'язку з тим, що "приміщенням зацікавився інвестор, що готовий побудувати на території школи, що розташована на території парку і займає 12 га землі в центрі Києва, житловий комплекс".

Також рішенням райради від 31 січня 2008 року проданий 530-метровий спальний корпус дитячого інтернату для дитят-інвалідів, що на вул. Лук'янівській, 29а, рішенням Шевченківської райради від 20 листопада 2008 року середня школа N24, що на вул. Олени Теліги, 15а позбулася будинку шкільних майстерень площею 256 кв.м., які було передано в приватні руки.

Крім того, приватизований будинок вечірньої школи N5, що на просп. Перемоги, площею 1,5 тис кв.м.

У зв'язку з цим Донець звернулася з відкритим листом до президента Віктора Ющенка, прем'єра Юлії Тимошенко, спікера Верховної Ради, генпрокурора, мера Києва Леоніда Черновецького та депутатів з проханням "втрутитися в ситуацію і зупинити свавілля керівництва".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ