У столиці пройде виставка підводних картин



Фото надане організаторами
5 листопада у галереї "Мистецька збірка" стартує новий проект оператора команди Кусто Андре Лабана, на якому будуть представлені ретро фотографії та підводні картини.

За словами організаторів, на виставці буде представлено близько 5 картини, які Лабан писав під водою та близько 40 фотографій Лабана.

Для створення "підводних" картин художник одягає гідрокостюм, на полотно наносить спеціальну рідину, щоб він не розмокав, та пише олійними фарбами, які не розмокають у воді.

За словами членів команди Жака Кусто, картини Лабана "занурюють" глядача в реальний підводний світ, дають йому можливість відчувати те, що бачить аквалангіст під водою.

Як відомо, Андре Лабан народився в Марселі (Франція) у 1928 році. Родичі Андре проживали в Україні, у Львові. 

Він був інженером і у 1952 році приєднався до команди Жака Кусто на борту Каліпсо, де пропрацював двадцять років.  Був оператором оскароносного документального фільму "Тихий світ", а пізніше став лоцманом Каліпсо.

Андре Лабан - добре відомий як  засновник підводного живопису й експонував свої картини у багатьох країнах світу. Свою першу картину під водою Андре Лабан написав в 1962 році, поклавши тим самим початок новому напрямку в живопису.

Виставка проходитиме до 29 листопада за адресою вул. Терещенківська, 13.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ