Кияни заблокували центр столиці через горища


Жителі будинків по вул. Володимирській, 19а та вул. Софійській, 18а, протестуючи проти захоплення горищ їхніх будинків, заблокували вул. Володимирську в центрі столиці.

Про це повідомляє Ліга.net з посиланням на активістів ініціативи "Збережи старий Київ".

Жителі стурбовані технічним станом будинків. За їхніми словами, через надбудову мансарди існує ризик руйнування будинків.

"Разом з тим, знищення будинків може бути головною метою рейдерів, оскільки це дасть можливість звільнити територію в самому центрі міста. Подібний сценарій уже був реалізований на вулиці Великий Васильківській, 35 і 37", - зауважили вони.

Протестуючі також підкреслили, що відповідно до закону "Про приватизацію державного житлового фонду", допоміжні приміщення в багатоквартирному будинку належать власникам квартир.

"Придбане громадянами право на квартири державного житлового фонду і допоміжні приміщення, що відносяться до них, є непорушним, забезпечується державою і захищається судом", - заявляють протестуючі.

"Нав'язування власних послуг як "інвестора", що намагається презентувати творча майстерня "Анна", від імені якої діють рейдери, є протизаконним і суперечить інтересам і вимогам власників приміщення", - додають вони і закликають правоохоронні органи захистити їх від рейдерських захоплень.

Раніше активісти заявляли, що минулого тижня кілька молодих людей захопили будинок на вул. Володимирській, посилаючись на рішення Шевченківської районної в Києві ради про перепланування горища (з надбудовою мансарди) творчою майстернею "Анна".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ