Черновецького вибори не зачеплять



Фото іntermedia.org.ua
На 30 травня наступного року Верховна Рада призначила чергові вибори в місцеві ради. Однак Києва ця постанова не стосується, адже мера обрали минулого року, пише "Газета по-київськи".

За словами голови Комітету виборців України Олександра Черненка, мова йде тільки про чергові вибори, тобто тих мерів, або депутатів рад, що обиралися після 2006 року на позачергових виборах, переобирати не будуть.

"Оскільки в Києві за мера і депутатів Київрада голосували лише торік, на столицю постанова не поширюється. До того ж два місяці тому конкретно по Києву було роз'яснення Конституційного суду про те, коли ж ми будемо голосувати", - сказав Черненко.

Відповідно мера Києва будуть переобирати в 2012 році, а депутатів - у 2013 році. Хоча дострокові вибори у Києві все-таки можливі.

За словами депутата Київрада від Блоку Кличка Валерія Карпунцова, у столиці є два варіанти виборів.

"Може бути два варіанти розвитку подій. Перший - рішення про перевибори ініціює Київрада шляхом вираження недовіри. Але це практично нереально, тому що дві третини депутатів - це Блок Черновецкого і партії, що приєдналися до них", - сказав Карпунцов.

Другий варіант він бачить у перевиборах через систематичне порушення законів і Конституції міським головою.

"Але отут знову все залежить від парламенту - чи проголосує він за таке рішення", - сказав опозиційний політик.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ