Київських чиновників не буде у справі "Еліта-Центру"?


Прокуратура Шевченківського району Києва відмовилася порушити кримінальну справу за фактом зловживання владою службовим становищем і службовою недбалістю посадових осіб Київради й Київської адміністрації під час афери "Еліта-Центр".

Про це повідомили у громадській організації "Центр правозахисту", посилаючись на постанову, яку отримали від помічника прокурора району.

Згідно з документом, відмова мотивується відсутністю в діяльності чиновників складу злочину.

Як відомо, раніше Київський міський адміністративний суд визнав провину КМДА, яка допустила протиправну бездіяльність по недопущенню афери "Еліта-Центр".

Те ж зробило і слідство, визнавши КМДА цивільним відповідачем у кримінальній справі.

На підставі цих рішень потерпілі у встановленому законом порядку жадали від МВС порушити кримінальну справу проти конкретних чиновників, безпосередньо винних у злочинній бездіяльності, а по суті, у сприянні аферистам.

Потерпілі самостійно зібрали докази і, зокрема, вимагають порушити кримінальну справу проти начальника Управління державного архітектурно-будівельного контролю КМДА, що видав аферистам дозволи на виконання будівельних робіт і двічі незаконно їх продовжив.

22 вересня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив, що матеріали справи на київських чиновників, що проходили в справі афери "Еліта-Центр", передані у Генеральну прокуратуру.

Обмануті вкладники не розуміють, чому рішення виносила районна прокуратура, якщо справа знаходиться у Генпрокуратурі.

За даними МВС, у результаті будівельної афери "Еліта-Центр", що була розкрита в лютому 2006 року в Києві, постраждали 1759 людей.

"Українськ а правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ