Відкрито першу чергу кільцевої дороги навколо Києва


Державна служба автомобільних доріг України завершила будівництво першої частини ділянки Великої кільцевої дороги навколо Києва довжиною 3,3 км.

Про це у вівторок заявив голова Укравтодору Вадим Гуржос під час церемонії відкриття руху транспорту на реконструйованій ділянці автодороги, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

Ця ділянка дороги знаходиться між Броварами і Борисполем на Київщині, і за словами Гуржоса, "є початком будівництва Великої кільцевої дороги навколо Києва".

Вартість робіт на цій ділянці складає майже 130 мільйонів гривень, а загальна вартість будівництва всієї автомобільної дороги, без врахування вартості землі, - понад 5 мільярдів доларів.

"У наступному році плануємо залучити інвесторів і концесіонерів для продовження будівництва першої черги дороги у напрямку міста Українка з мостовим переходом через Дніпро", - підкреслив Гуржос.

Керівник Укравтодору відзначив, що довжина мосту складатиме 4,5 км, а підходи до нього - 25 км.

За словами Гурджоса цей шматок дороги відповідає європейським стандартам, оскільки "ця дорога може витримати максимально допустимі навантаження для автомобільних доріг".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ