Більше 100 киян отруїлись у фаст-фудах


З початку 2009 року Головне управління з питань захисту прав споживачів отримало понад 100 скарг від киян про отруєння у фаст-фудах.

У закладах швидкого харчування продають їжу з вичерпаним терміном придатності, недоважують, а напої розбавляють водою, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Якість їжі з настанням кризи погіршилася ще більше. Під час перевірки одного зі столичних

закладів популярної мережі швидкого харчування виявилося, що порції подають на 10-15 грамів легшими, ніж належить. А в окремих солодощів закінчився термін споживання.

"Замість того, щоб утилізувати їх, повернути виробникові чи постачальнику, як це визначено законом, товар викладають на вітрині та продають до останнього", - сказала інспектор управління з захисту прав споживачів  Катерина Балбекіна.

Проте в управління кажуть, що фаст-фуди - не найбільші зони ризику.

"З початку цього року ми перевірили приблизно 335 закладів харчування, і недоліки виявили у 95 %. Це сенсаційна цифра. Та хочу зауважити, що заклади швидкого харчування становлять лише 20 % порушників, решта -  ресторани вищого рівня", - сказав начальник управління Сергій Кияниченко.

Що дорожчий ресторан і вигадливіше меню, то довше страва чекає на свого споживача, - тож імовірність отруєння більша. Невикористані вчасно продукти ресторани подають під виглядом дешевих бізнес-ланчів, якість яких під великим сумнівом, відзначає газета.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ