У столиці пройде акція протесту проти захоплення будинків


21 жовтня о 10.00 розпочнеться акція протесту проти рейдерського захоплення горища житлових будинків за адресою вул. Володимирська, 19а та вул. Софіївська, 18а.

Про це йдеться в повідомленні громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

Місце зустрічі учасників акції - біля входу до Софії Київської з боку вулиці Володимирської.

Як відомо, на минулому тижні група невідомих молодиків спортивної зовнішності захопила будівлю на вул. Володимирській, посилаючись на рішення Шевченківської райради про перепланування горища.

Однак, за словами активістів, це рішення було скасоване ще на початку жовтня, а Шевченківська райрада підтвердила, що горище є спільною власністю всіх мешканців будинку, жоден з яких не давав дозволу на ведення будівельних робіт у будинку.

"Наразі невідомі продовжують знаходитись у будинку проти волі мешканців та всупереч закону", - кажуть активісти, додаючи, що міліція не вживає жодних заходів для того, щоб звільнити захоплений будинок.

"Так само пасивною міліція залишається і щодо захоплення сусіднього будинку на вулиці Софіївській", - кажуть у "Збережи старий Київ".

Місцеві мешканці бояться, що головною метою захоплення обох будинків є не реконструкція горища та надбудова мансарди, а руйнування, приведення їх до стану, непридатного для проживання задля звільнення майданчика в самому центрі міста.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ