Кабмін виділив 200 мільйонів на купол "Олімпійського"


Кабінет міністрів виділив 200 мільйонів гривень Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту для фінансування робіт з влаштування накриття над трибунами стадіону НСК "Олімпійський".

Цей платіж здійснено з метою авансування робіт з виготовлення металевих конструкцій каркасу, сталевих тросів і мембрани накриття над трибунами, повідомляє прес-служба Мінсім'ї.

Крім того, стали відомі фірми, які здійснюватимуть монтаж конструкцій навісу над трибунами.

Зокрема, роботи з виготовлення конструкції здійснюватиме дніпропетровське ТОВ "Завод Майстер-Профі Україна".

За результатами тендеру тросові системи виготовлятиме англійська фірма "Брайтон", а мембрану накриття - німецька "Хайтекс".

За інформацією Мінсім'ї, етап влаштування накриття над трибунами з технологічної точки зору є  найскладнішим та найдорожчим у проекті реконструкції НСК "Олімпійський".

У серпні цього року будівельники приступили до виконання робіт з влаштування фундаментів для металевих конструкцій каркасу, який триматиме накриття над трибунами.

Опорний каркас складатиметься з 80 колон, виготовлених із високоміцних сталевих листів товщиною 60-90 мм. Висота колон становитиме 40  метрів, а загальна вага понад 4 тисячі тонн.

На цьому каркасі буде розтягнута тросова конструкція з високоміцних тросів спеціального плетіння за принципом велосипедного колеса, загальною вагою близько 1 тисячі тонн.

По периметру тросової конструкції буде розтягнена синтетична мембрана, армована скловолокном.

Згідно з проектом, накриття, або вантово-мембранна  конструкція з напівпрозорої синтетичної мембрани, армованої скловолокном, має стати унікальним архітектурним елементом оновленого НСК "Олімпійський".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ