МВС проводить слідчі дії за участю Аделаджі


У понеділок у Міністерстві внутрішніх справ проводилися слідчі дії за участю пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі.

Про це йдеться в повідомленні Департаменту зв'язків з громадськістю МВС.

За словами начальника управління Головного слідчого управління МВС Віталія Мехеда, кримінальна справа за фактом масштабних фінансових афер продовжує розслідуватися.

"В інтересах досудового слідства я не хотів би конкретизувати, про що саме йшла мова під час сьогоднішніх слідчих дій, але це одна із тих, яка передбачена кримінально-процесуальним законодавством", - сказав Мехед.

Як відомо, фінансова піраміда "Кінгз Кепітал" була викрита у жовтні 2008 року.  24 листопада 2008 року столична міліція затримала керівника "Кінгз Кепітал" Олександра Бандурченка за обвинуваченням у шахрайстві з грошима громадян.

Начальник Головного керування МВС України в Києві Віталій Ярема заявив, що підставою для порушення кримінальної справи були заяви від майже 60 громадян. За словами постраждалих, вони відповідно до укладених угод з "Кінгз Кепітал" не можуть отримати ні обіцяних відсотків, ні вкладених грошей.

2 січня в рамках розслідування кримінальної справи щодо діяльності "Кінгз Кепітал" столична міліція обшукала місце роботи і квартири пастора "Посольства Божого" Сандея Аделаджи.

Пастор "Посольства Божого" також дав зобов'язання міліції не виїжджати за межі України, поки не буде завершено розслідування справи про фінансові махінації компанії "Кінгз Кепітал". Тоді ж оголосили в розшук фінансистів афери Голова нова і Колесникова.

Згодом проти Аделаджи порушили кримінальну справу. У київській міліції також відзначили, що це зв'язано з тим, що в заявах потерпілих від діяльності "Кингз Кепітал" відзначається, що саме Аделаджа під час своїх проповідей закликав прихожан вкладати гроші у фінустанову.

Головне слідче управління МВС продовжує розслідувати кримінальну справу, порушену щодо фінансової піраміди "Кінгз Кепітал", а також проти старшого пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі. Як відзначають в міліції, пастор регулярно ходить на допити, а його справу можуть передати в суд на початку 2010 року.  

Нещодавно міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що не виключає висування найближчим часом звинувачення Аделаджі, оскільки той, за даними міліції, може бути причетний іще до однієї фінансової афери.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ