Відкриття руху Гаванським мостом унеможливить зведення естакади?


Відкриття руху Гаванським мостом убік Поштової площі може не лише призвести до виникнення заторів на даній ділянці, але і на багато років загальмувати будівництво запланованої естакади.

У цьому переконане керівництво інституту "Київдормостпроект", повідомляє "Деловая столица". Побоюються цього і в ДАІ.

Зведення Гаванського мосту між вул. Набережно-Хрещатицькою і Набережно-Рибальською закінчилося 2 роки тому, але рух мостом відкрили лише в одну сторону - з Поштової площі до Московського моста.

Зворотний рух столична влада обіцяла відкрити у 2009 році, коли закінчиться будівництво поворотних з'їздів та естакади по Набережно-Хрещатицькій.

Спорудження естакади було припинено через кризу навесні цього року, після закінчення монтажу опор.

За інформацією видання, для завершення повноцінної розв'язки "Київавтодору" залишилося лише прокласти перекриття естакади.

Але київська влада вирішила змінити проект, запустивши двосторонній рух по мосту за допомогою звичайного перехрестя зі світлофорами.

За славами директора КК "Київавтодора" Георгія Глинського, навіть при всіх недоліках нової схеми руху, автомобілістам буде краще, ніж без неї.

"Ми розуміємо, що в районі з'їзду з моста буде утворюватися пробка. Однак вистояти в ній буде все одно швидше, ніж об'їжджати Рибальський острів по вулиці Електриків", - сказав Глинський.

Як відомо, на час спорудження естакади частину проїзної частини вулиці перекрили, залишивши дві смуги руху убік вулиці Електриків і одну -  на Поштову площу. З уведенням нової схеми на вузькій ділянці дороги одна смуга змінить напрямок убік Поштової площі.

Крім того, на перетинанні потоків з Гаванського моста і Набережно-Хрещатицької буде встановлений світлофор.

За підрахунками, він неминуче викликатиме затори на правій стороні моста, а також збільшить затор на самій набережній перед світлофором.

Утім, на думку фахівців, головною проблемою є не поява чергової дорожньої пробки, до яких кияни вже звикли, а неможливість продовження будівництва естакади.

"Для роботи нашої техніки недостатньо тих відгороджених ділянок, що залишаться після запуску двостороннього руху", - сказав директор інституту "Київдормостпроект" Володимир Воробйов.

За інформацією видання,  саме з цієї причини запропоновану владою схему руху відмовляються затверджувати в ДАІ. Адже у випадку запуску двостороннього руху міське керівництво може відкласти зведення естакади на багато років, як це сталося з Подільським мостом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ