Столичні кінотеатри перетворять на торгові центри?



Фото focus.ua
Столичний кінотеатр "Кінопанорама" може стати або торговим центром, або синагогою.

Торік він був куплений власником "Мандарин Плаза", але київська синагога через суд намагається повернути будинок, який на думку громади, належить їй, пише "Сегодня".

За словами головного рабина Києва Моше Рубен Асмана, незважаючи на те, що вже є плани по будівництва на місці кінотеатру торгового центра, єврейська громада сподівається, що будинок віддадуть під синагогу. Адже саме синагога розташовувалася там до 1934 року.

Він наголосив, що на майно "Кінопанорами" за позовом єврейської громади суд наклав арешт, а наприкінці місяця вирішить, чи законний сам продаж будинку Київрадою.

Нині "Кінопанорама" закрита на ремонт. Заступник директора Георгій Русов переконаний, що його відкриють, будуть знову показувати фільми, лише частину кінотеатру обладнають під ресторан.

Як відомо, рішення продати старі комунальні кінотеатри було прийнято в мерії ще в 2007 році.

Бажаючих купити вистачає, адже розташовуються вони в привабливих місцях, а їх приміщення значно дешевші, ніж земля під ними.

Як повідомлялося раніше, кінотеатр "Нивки", що на вулиці Щербакова, 58 у Шевченківському районі Києва, мають намір перетворити на торговельно-розважальний комплекс.

У травні перший у Києві стереоскопічний кінотеатр "Орбіта", що на вул. Хрещатик, 29 після дворічного ремонту оголосив про своє закриття.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ