Прокуратура знає, як боротися з тими, хто продає дітям сигарети


Прокуратура Києва домагається, щоб підприємців, які продають алкоголь та цигарки дітям, позбавляли ліцензії. 

Прес-служба прокуратури наголошує, що чинне законодавство передбачає анулювання ліцензії на право роздрібної торгівлі цигарками та алкоголем для тих підприємців, які продаватимуть ці товари неповнолітнім.

Водночас, як показала прокурорська перевірка, ця норма закону в Києві не застосовується, оскільки міліція не направляє до податкових органів матеріали перевірок за фактами продажу неповнолітнім алкоголю та тютюну для вирішення питання про анулювання ліцензій.

У зв'язку з цим прокуратура столиці внесла до ГУ МВС припис про усунення виявлених порушень та зобов'язання органів внутрішніх справ у подальшому надавати ДПА матеріали перевірки за вищевказаними фактами.

За інформацією прокуратури, упродовж цього року столична міліція склала 449 протоколів про незаконну реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів дітям.

Винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Також прокуратура Києва звернулася до депутатського корпусу із пропозицією збільшити розміри штрафів та строки анулювання ліцензій за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім.

Наразі за вчинення зазначеного адміністративного правопорушення законом передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 340 гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ