Кільчицька каже, що заробіток на лікарнях зріс у 2 рази


Надходження від здавання в оренду приміщень столичних лікарень за 9 місяців цього року збільшились майже вдвічі.

Про це на черговому засіданні Комісії з розгляду питань щодо використання майна лікарень Києва заявила заступник мера Ірена Кільчицька.

За її словами, столична влада розпочала перевірки в лікувальних закладах щодо дотримання умов оренди приміщень лікарень та поліклінік.

"Я особисто разом з начальником Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення щоденно відвідую лікувальні заклади. Це відбувається без попередження і в будь-який час. Завдяки таким перевіркам нам вдалось виявити недобросовісних орендарів, які, на приклад, за договором оренди повинні займати 10 м. кв., а в дійсності займають площу у тричі більшу. Такого не повинно бути і не буде", - сказала Кільчицька.

Вона додала, що такі перевірки триватимуть, і київська влада продовжить "наводити лад в столичних лікарнях", повідомляє прес-служба КМДА.

За словами заступника мера, завдяки перевіркам також вдалось встановити, що на площах, які орендуються значною мірою змінився асортимент продукції, яку пропонують орендарі.

"Ми відмітили здорову конкуренцію серед орендарів та суттєві зміни в продукції, яка пропонується пацієнтам. Сьогодні майже всі підприємці пропонують придбати ліки, спеціалізовану медичну літературу, обладнання тощо", - сказала Кільчицька.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ