Кличко виграв суд по комунальних тарифах



Фото Блоку Кличка
У понеділок вранці Шевченківський районний суд Києва проголосив постанову у справі за позовом Віталія Кличка до КМДА,  якою визнав неправомірними дії КМДА під час прийняття розпоряджень про підвищення тарифів на компослуги.

Суд  визнав розпорядження, підписані виконуючим обов'язки мера Анатолієм Голубченком про підвищення тарифів з 1 червня незаконними та не чинними з моменту їх прийняття, повідомляє прес-служба Блоку Кличка.

За словами депутатів Блоку кличка, незважаючи на те, що рішення станом на понеділок не набрало законної сили, оскільки є час для подання апеляції, вказане формулювання у постанові дає право говорити про те, що незаконно сплачені кошти киян протягом червня -  серпня 2009 будуть перераховані та повернуті.

Депутати також додали, що зразок заяви на перерахунок найближчим часом кожен зможе отримати кожен киянин у депутатських приймальнях Блоку.    

Як відомо, з 1 червня у столиці у два рази зросли тарифи на житлово-комунальні послуги.

6 липня Шевченківський суд зупинив дію розпоряджень про підвищення тарифів до розгляду справи по суті.

Однак столична влада в той же день подала апеляцію на рішення Шевченківського райсуду.

Кабінет міністрів на засіданні 17 липня прийняв рішення призупинити підвищення Київською адміністрацією тарифів на комунальні послуги для населення і юридичний осіб із 1 червня.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликала киян сплачувати за житлово-комунальні послуги за старими тарифами.

Згодом мер Києва Леонід Черновецький заявив, що призупинення Кабміном дії нових тарифів Київської міської державної адміністрації є незаконним і зроблено в передодні президентських виборів в Україні.

Розпорядженням від 31 серпня КМДА затвердила нові тарифи на комунальні послуги з холодного та гарячого водопостачання, водовідведення та на утримання будинків, споруд і прибудинкових територій для населення на серпень і вересень 2009 року, знизивши їх на 5% на серпень-вересень.

17 вересня Київрада прийняла рішення про створення робочої групи з вивчення напрацьованих проектів рішень, що стосуються тарифів на житлово-комунальні послуги.

У вівторок, 13 жовтня,  близько 14.20 Черновецький заявив, що вже підписав розпорядження про зниження тарифів на компослуги майже до рівня тарифів, що діяли до 1 червня. За словами мера Києва Леоніда Черновецького, таке рішення стало можливим завдяки домовленості уряду з НАК "Нафтогаз" про безперебійне газопостачання столиці на час опалювального сезону.  

Цього ж дня ввечері за відповідне рішення проголосували депутати Київради.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ