Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ad87ce72f69c/
Українська правда
Київ

Київський зоопарк не відповідає європейським стандартам

16.10.2009  17:12

Представники міжнародних організацій з захисту прав тварин стверджують, що Київському зоопарку не буде достроково відновлене членство в Європейській асоціації зоопарків і акваріумів (EAZA), а також ініціюють зміну керівництва столичного зоопарку.

Про це вони заявили на прес-конференції у четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами президента організації з захисту тварин Великобританії Джона Руейн, 2 тижні тому він отримав листа від EAZA, де сказано, київський зоопарк не відповідає європейським стандартам утримання і догляду за тваринами.

"Київський зоопарк не може подавати свою кандидатуру на розгляд до 2012 року", - сказав Руейн.

Він підкреслив, що інформація, розповсюджувана прес-службою Київського зоопарку про те, що інспекція ЕАZА, проведена з 4 по 11 серпня 2009 року, відзначила позитивні зміни в його діяльності, не відповідає дійсності.

Представники організацій з захисту прав тварин вважають, що для належної роботи зоопарку і нормального утримання і догляду за тваринами, що відповідають європейським стандартам, необхідно нове керівництво столичного звіринцю.

"Якщо кияни хочуть мати нормальний зоопарк,... необхідно змінити керівництво зоопарку і шляхом конкурсу вибрати нових людей - фахівця, що має не менше 20 років досвіду роботи ", - резюмував Руейн.

У свою чергу, президент Міжнародної спільної захисту тварин "SOS" Тамара Тарнавська (Україна) заявила, що представники міжнародних організацій з захисту прав тварин за підтримки депутатів Верховної Ради звернулися в Генпрокуратуру з вимогою перевірити інформацію про порушення прав тварин і умови їхнього утримання в Київському зоопарку.

Київський зоопарк був виключений з EAZA наприкінці 2007 року за низку порушень, які не виправлялися упродовж останніх 10 років і мали важкі наслідки. Останній раз Київський зоопарк інспектували в 2006 році.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.