Житло у Києві досягло цінового дна - ріелтори



Фото realty.lenta.ru
Столичні ріелтори вважають вартість житлової нерухомості Києва сягнула цінового дна.

Про це заявив провідний спеціаліст відділу маркетингу SV Development Сергій Костецький, повідомляють "Українські новини".

"Цінового дна, як ми й прогнозували раніше, досягнуто ще у вересні. Намітилося відновлення ринку. Дна досягнуто - це однозначно", - сказав він.

Костецький уточнив, що ціни на квартири починають рости в межах 2-3%, що, на його думку, свідчить про те, що більше вони знижуватися не будуть.

"Найближчим часом стрибків цін не передбачається. Ріст можливий лише у разі стабільної економічної ситуації, після відновлення банками іпотечного кредитування", - вважає експерт.

Костецький відзначив, що основна маса 1-кімнатних квартир пропонується за ціною до 60 тисяч доларів, 2-кімнатні - за ціною до 80 тисяч доларів, 3-кімнатні - понад 80 тисяч доларів.

Він також зазначив, що споживчий інтерес до нерухомості зріс, мовляв, дзвінків дуже багато, але лише 1 з 30 дзвінків переходить у реальну угоду.

За прогнозами Костенка, протягом 4 кварталу 2009-1 кварталу 2010 середня ціна на вторинне житло збережеться на рівні 1 542 доларів/кв. м, а на первинне - на рівні 1 194 доларів/кв. м з незначним коригуванням в 3-5%.

Що стосується оренди житла, то експерт повідомив, що з запропонованих у вересні в оренду 26 870 квартир було здано лише 540 квартир, у серпні пропозиція становила 27 013 квартир, з яких здано 426.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ