Столична влада купить чудо-пилосос, який сам прибиратиме місто


Столична влада створила 2 мобільні бригади прибиральників та має на меті придбати самохід-пилосос, щоб прибирати київські парки.

Про це заявив перший заступник міського голови Денис Басс, пише муніципальна газета "Хрещатик".

"Ми створили дві мобільні бригади, які реагуватимуть на звернення киян та виїжджатимуть до найпопулярніших парків та скверів. Ми провели моніторинг та визначили рейтинг парків і скверів за потоком відвідувачів", - сказав Денис Басс.

Щоб у парках і скверах було легше працювати, на допомогу робітникам придбають спеціальну техніку, наприклад, самохід-пилосос. Ця машина здатна збирати сміття з-під лавок, за урнами, всмоктувати гілки, листя, пластикові пляшки та інший непотріб.

За словами Басса, за годину самохід очищає територію, на якій довелося б працювати 60 прибиральникам з віниками.

Крім того, для "Київзеленбуду" планують закупити сучасні культиватори та автоматичні косарки для трави. У бюджеті наступного року на придбання техніки для усіх районів закладуть 20 мільйонів гривень.

За словами Басса, у найпопулярніших парках до зими з'являться ковзанки, а в ландшафтних зроблять навіть гірки для катання на лижах та санчатах. Біля цих місць працюватимуть пункти прокату. Компаніям запропоновано влаштовувати у парках різні розважальні акції та ярмарки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ