Швидкісний трамвай поїде на початку 2010 року



Фото "Сегодня"
Перша і друга черги комплексної реконструкції швидкісного трамваю завершені, а в першому кварталі наступного року столична влада планує запустити усі 14 станцій на лінії.

Про це у четвер заявив перший заступник міського голови Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

"Наразі ми завершуємо реконструкцію колій. А вже до кінця року передбачається завершити перші 4 станції. У першому кварталі наступного року плануємо запустити усі 14 станцій швидкісного трамваю", - сказав він.

Цю ж інформацію підтвердив генеральний директор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький.

"До кінця року будуть відкриті вже в закінченому вигляді станції "Кільцева дорога", "Ромена Ролана", "Гната Юри" та "Сім'ї Сосніних". До кінця року лінія буде побудована технічно вся. Проблеми залишаться із облаштуванням станцій", - сказав Ламбуцький.

За його словами, для того, щоб в цьому році ввести в дію чотири станції і закінчити рейки,  потрібно близько 80 мільйонів гривень, як передбачені бюджетом міста.

Крім того, у четвер відбулась презентація нового трисекційного трамвайного потягу.

За словами Басса, до Євро-2012 столична влада хоче замінити весь рухомий склад на трамваї такого зразка.

"Перший екземпляр ми вже отримали, протестували і вже найближчим часом, по завершенню реконструкції, запустимо його в експлуатацію", - заявив заступник мера.

Він наголосив, що спеціально для зменшення шуму та вібрації від руху швидкісного трамваю нові потяги облаштують збірними колесами із гумовими елементами, а рейки з'єднуватимуть сучасними пружними кріпленнями з гумовими підкладками.

А на завершення довкола лінії швидкісного трамваю встановлять шумозахисні екрани.

"Це нові вагони європейського зразка - вони практично безшумні, із спеціальними візками, мають низьку підлогу для інвалідів, зручна кабіна водія оснащена відеокамерами, має кондиціонування. Нові комфортабельні потяги швидкісного трамваю оснащені внутрішнім та зовнішнім відеонаглядом з кабіни водія, вентиляцією салону та мають сучасний дизайн", - сказав Басс.

За його словами, середня швидкість руху швидкісного трамваю зросте до 25 кілометрів/годину (до реконструкції швидкість була - 18 кілометрів/годину), а пропускна спроможність лінії збільшиться до 25 тисяч пасажирів на годину (до реконструкції - 13 тисяч).

Загальна вартість реконструкції лінії швидкісного трамваю - 422,8 мільйона гривень. З міського бюджету на 2009 рік вже виділено 296 мільйонів гривень.

На часі - реконструкція нових зупинок трамваю. Так, у Києві мають відремонтувати ще три лінії швидкісного трамваю: від Кільцевої дороги до вул. Гната Юри; від проспекту Повітрофлотського до бульвару Лепсе та від бульвару Лепсе до вул. Гната Юри. Їхню реконструкцію мають закінчити навесні 2010 року.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ