Низькі тарифи на компослуги "підірвуть" сферу ЖКГ?



Фото ric.ua
Столичні комунальники чекають на серйозні фінансові випробування та готуються до непростої зими у зв'язку зі зниженням тарифів на компослуги.

Так, у "Київенерго" побоюються, що таке рішення Кабміну і Київської адміністрації забере у них останні засоби існування, пише "Комсомольська правда".

"У законодавстві прописано: коли мерія встановлює для громадян тарифи нижчі економічно обґрунтованих, і ця цифра затверджується численними державними органами, тоді міськадміністрація зобов'язується виплачувати нам різницю", - пояснили в "Київенерго".

Комунальники наголошують, що для того, щоб надавати послуги гарячого водопостачання або опалення, їм необхідні гроші.

"Треба закуповувати дороге паливо, платити персоналові зарплату і т.д. На даний момент борги за блакитне паливо перед ДК "Газ України" складають 740 мільйонів гривень. Споживачі недодали нам сотні мільйонів гривень, а заборгованість мерії за різницю в тарифах сягнула критичної межі - 1 мільярд 404 мільйони гривень", сказали в "Київенерго".

За словами надавачів компослуг, увесь цей безлад може привести навіть до зриву опалювального сезону.

Як відомо, у вівторок мер Києва Леонід Черновецький заявив, що вже підписав розпорядження про зниження тарифів на компослуги майже до рівня тарифів, що діяли до 1 червня.  За його словами, таке рішення стало можливим у зв'язку з тим, що уряд зобов'язав "Нафтогаз" в умовах кризи забезпечити столицю газом без обмежень аж до травня 2010 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ