Дах будинку в центрі Києва розбирають охоронці забудовника


Горище будинку, що на вул. Володимирській, 19, зайняла охорона забудовника.

Нині на даху "чергують" близько 50 людей спортивної статури, пише "Газета по-київськи".

За словами мешканця будинку Ігоря Сеніна, 13 жовтня о 15 годині жителі побачили велику групу людей спортивної статури, що піднімаються від Майдану по вул. Софіївській.

"У них були ломи і гідроножиці. Вони ввірвалися в обидва під'їзди нашого будинку і стали підніматися на дах. Мешканці верхніх поверхів чули, як вони зламували двері і замки", - сказав Сенін.

Викликана міліція розбиратися у конфлікті відмовилась, мовляв, в обох сторін конфлікту - різні документи, що суперечать один одному.

Як відомо, мова йде про будівництво мансарди в житловому будинку по вул. Володимирській, де забудовник - ТАМ "Анна" - наприкінці серпня спробував почати будівельні роботи на підставі рішення Шевченківської райадміністрації від 2008 року.

Згідно з цим рішенням, забудовник має право переобладнати приміщення горища в мансарду. За словами мешканців, воно є незаконним, тому що всі жителі будинку, чия згода обов'язкова, проти.

Їм навіть довелося найняти приватну охорону, щоб відстояти свій будинок. У середині вересня Шевченківська РДА скасувала рішення про перепланування, визнавши правоту жителів. Подібне рішення про заборону ТАМ "Анна" вести будівельні роботи, поки ведеться розгляд у судах прийняв Шевченківський суд 29 вересня.

Однак забудовник має рішення Деснянського суду від 6 жовтня 2009 року, що забороняє жителям перешкоджати вільному доступові на горище.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ