Столичні жителі довіряють Кличку та відторгають Черновецького



Фото ТСН
Найвищий "рейтинг відторгнення" (61%) серед діючих політиків має київський міський голова Леонід Черновецький.

Про це свідчать передані результати соціологічного опитування "Політичні вподобання киян", проведеного компанією "GFK-Ukraine" на замовлення Центру політичного консалтингу серед жителів столиці, повідомляє УНІАН.

Згідно з опитуванням, якби вибори мера Києва відбулися найближчим часом, то переміг би Віталій Кличко (26%).  

За Олександра Омельченка проголосувало б 10% киян, за Черновецького - 6%, за  Олександра Турчинова - 3%. 20% - не визначилися з кандидатурою, 7% - проголосували б проти всіх.

На виборах до Київради, якби вони відбувалися зараз, лідирує Блок Кличка (21%), далі - БЮТ (16%), Партія регіонів ( 9%) та Блок Яценюка "Фронт змін" (6%).

Шанси подолати 3-відсотковий бар'єр мають також Блок Литвина (4%) та Блок Гриценка (3%). Ще не визначилися - 18% киян, проголосують проти всіх - 6%.

На виборах у районні ради столиці за БЮТ проголосувало б 14% киян, за Блок Кличка 11%, за Партію регіонів - 8%, за блок Яценюка - 4%, за КПУ, Блок Литвина та Блок Гриценка - 2%.

39% жителів столиці не визначилися, за кого голосуватимуть на виборах до районних рад, 5% - проголосують проти всіх.

У Центрі політичного консалтингу відзначають, що стать суттєво впливає на політичні преференції. Так, згідно з результатами опитування, жінки значно більше, ніж чоловіки симпатизують Миколі Катеринчуку і Турчинову, а чоловіки - Кличку і Гриценку.

Соціологічне дослідження "Політичні вподобання киян" було проведено 3-4 жовтня шляхом комп'ютеризованого телефонного опитування жителів столиці. Опитано 1000 респондентів методом випадкового набору телефонних номерів.

Компанія "GFK-Ukraine" спеціалізується на проведенні маркетингових досліджень по всій території України та входить до міжнародної дослідницької мережі GfK Group - четвертої за розмірами дослідницької групи у світі. GfK Group об'єднує 115 компаній у більш як 100 країнах світу.

Як відомо, наступні вибори депутатів районних рад столиці відбудуться у 2010 році. Згідно з рішенням Конституційного суду, вибори мера Києва та Київради пройдуть у 2012 році.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ