Київські гуртожитки перейдуть у власність міста


На наступній сесії Київради 29 жовтня столичні гуртожитки будуть передані в комунальну власність міста.

Про це повідомив голова Тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування прийняття протиправних рішень посадовцями Київради та КМДА Кирило Куликов після зустрічі  депутатів Блоку Кличка та представників громадськості з заступником КМДА Анатолієм Голубченком.

"На наступній сесії Київради буде винесене на розгляд питання про передачу всіх гуртожитків до комунальної власності, чого сьогодні вимагали більше 2000 українців, які зібралися біля КМДА", - сказав Куликов.

За його словами, нарешті з 29 жовтня, припиниться "незаконна вакханалія, коли гуртожитки переводилися до статутного капіталу приватних підприємств і нові господарі виселяли людей".

Куликов додав, що таких гуртожитків у Києві більше 400, і переважна більшість людей проживають у них  понад 20 років.

Як відомо, у середу столичні  мешканці, які приєдналися до пікетування з Блоком Кличка та Блоку Володимира Литвина, впродовж кількох годин блокували центральний і бокові входи в мерію.

За  словами людей, що зібралися під мерією, вони прийшли не допустити роботу незаконної сесії, а також із своїми особистими проблемами.

Активну участь у пікеті взяли мешканці гуртожитків, які вимагали зупинити незаконну приватизацію їх помешкань, повідомляє прес-служба Куликова. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ