Зниження тарифів у Києві – це спроба купити голоси на виборах?



Фото з сайту КМДА
Член президії Єдиного Центру Василь Петьовка заявляє, що зниження тарифів на компослуги в Києві - не що більше, як спроба купити голоси киян перед виборами президента.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Єдиного центру.

"Своїм розпорядженням Черновецький фактично запровадив новий вид комунального тарифу - передвиборчий. А заява прем‘єр-міністра, підтвердила, що це не більше ніж спроба "купити" голоси киян на президентських виборах", - сказав Петьовка.

Депутат переконаний, що "за ручного регулювання тарифів завжди з'являються можливості для корупції".

"До того ж з економічної точки зору це є абсурдом. Україні потрібні не передвиборчі житлово-комунальні тарифи, а реальні. Немає сенсу знижувати тарифи на кілька місяців, а потім, після виборів, підвищувати їх", - наголосив Петьовка.

Він додав, що найгірше у цій ситуації те, що прості громадяни не розуміють логіки, згідно з якою нараховуються комунальні тарифи.

"Зрозуміло, що під час виборчої кампанії кандидати в президенти прагнуть здобути симпатії територіальних громад. Однак, перед тим як знижувати тарифи лише в одному регіоні необхідно пояснити, чому сусідні регіони повинні платити значно більше", - наголосив Петьовка.

На його думку, "в Україні потрібно запровадити єдину методику ціноутворення на комунальні послуги для місцевої влади. За таких умов громадяни зможуть бути впевнені в обґрунтованості тарифів у кожному, окремо взятому регіоні".  

Як відомо, у вівторок близько 14.20 Черновецький заявив, що підписав розпорядження про зниження тарифів на компослуги майже до рівня тарифів, що діяли до 1 червня. За словами мера зниження тарифу вдалося не без допомоги Кабміну і гарантій "Нафтогазу" постачати газ в опалювальний сезон без обмежень.

У цей же день ввечері Київрада прийняла рішення про зниження тарифів на теплопостачання та гаряче водопостачання до рівня тарифів, які діяли до 1 червня 2009.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ