"Київпастранс" закриває маршрути, а метрополітен станції?



Працівники КП "Київпастранс" заявляють, що це комунальне підприємство - найгірший роботодавець України - тут і незаконні звільнення, і невиплати зарплат, і примусові відпустки за свій рахунок, і незадовільні умови праці.

Такі дані оприлюднив Національний форум профсоюзів України, пише "Газета по-київськи".

За словами водіїв підприємства, коли піднімали ціни на транспорт, то аргументували це тим, що співробітникам потрібно підвищувати зарплату, закуповувати нові машини, розширювати парки, забезпечувати запчастинами.

"Пройшов майже рік після підвищення тарифів - практично нічого не робиться. Зарплату стали затримувати відразу після того, як проїзд подорожчав. Зараз останню зарплату дали за липень, і те не повністю, а частинами по 150 гривень. Урізали всі доплати і премії", - сказала водій тролейбуса.

Крім того, за словами працівників "Київпастранс",  з1 жовтня знижена кількість рухомого складу - у депо № 3 щодня на лінію виїжджало 98 тролейбусів, а нині  - 80. Тролейбуси №17, 21, 35 працюють тільки в години-пік, а за рахунок нових маршрутів №59, 60, 61, що курсують до міської електрички, "урізали" кількість автобусів на інших напрямках.

Водії переконані, що це робиться, щоб була вагома причина не випускати рухомий склад на лінію, доводити водіїв до звільнення. А потім під виглядом "нерентабельних" закривати цілі маршрути. Замість автобусів і тролейбусів - пустять маршрутки, де заробіток значно більший.

Чекає на скорочення і метрополітен. За словами заступника голови об'єднаної профспілкової організації КП "Київський метрополітен" Любові Журавлевич, профспілці повідомили, що з 8-тисячного колективу підуть до сотні людей.

Необхідність скорочення пов'язана з тим, що підприємство немає чим платити зарплату.

У першу чергу скоротять чергових по відправленню - буде одна людина замість двох. Утроє менше стане касирів.

Щоб обійтися без контролю біля турнікетів, на деяких станціях будуть тимчасово перекривати другі виходи. Швидше за все, це торкнеться станцій "Петрівка", "Житомирська", "Осокорки". А "Поштову площу", де лише один вихід, взагалі можуть відкривати тільки в години-пік, відзначає видання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ