У Черновецького вивчатимуть музичні вподобання киян


Київська міська держадміністрація звертається до столичних мешканців з проханням висловити свою думку щодо гімну столиці.

Про це заявив заступник мера Віталій Журавський, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами , столиця не може залишатися без свого гімну, і визначити, яка пісня має стати символом Києва мають саме мешканці міста.

"Саме тому було вирішено звернути увагу на вже відомі, перевірені часом та улюблені пісенні твори, які сприймаються як своєрідні пісні-символи міста Києва, це "Києве мій" та "Київський вальс". І наразі ми вивчатимемо громадську думку киян", - сказав Журавський.

Він звернувся до всіх, хто не байдужий до пісенного символу міста, з проханням висловити свою думку зателефонувавши до CALL-центру за тел 15-51.

"Твір, який набере більше голосів і буде затверджено на сесії Київради, буде визначено піснею-символом міста Києва", - заявив заступник мера.

Як відомо, 8 жовтня на сесії Київради було прийнято рішення про припинення конкурсу на написання гімну міста Києва.

Згодом голова постійної комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець запропонував провести загальноміський референдум, в ході якого кияни зможуть висловити думку, яка пісня повинна стати гімном столиці.

Як відомо, за даними Головного управління культури і мистецтв, на проведення конкурсів щодо гімну було витрачено 93,5 тисячі гривень бюджетних коштів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ