За демонтаж паркана на будівництві вимагають півмільйона


Відбулося попереднє засідання суду проти членів ініціативної групи з протидії будівництву за адресою вул. Гончара, 17-23. З активістів - братів Сергія та Андрія Мовчанів - нині намагаються стягнути штраф у сумі понад 0,5 мільйона гривень за збитки, завдані будівництву через протести місцевої громади починаючи з липня цього року.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у громадській ініціативі "Збережи старий Київ".

На засіданні було заслухано аргументи обох сторін. Наступне засідання суду заплановане на грудень.

"Подібний судовий розгляд забудовника проти місцевих мешканців закінчився перемогою громади. При цьому саме будівництво триває всупереч досі чинній ухвалі суду про призупинення будівництва на момент розгляду справи про законність землевідведення", - наголошують активісти.

За їх словами, забудова буферних зон довкола об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО є однією з головних причин, через які ці об'єкти можуть бути вилучені зі Списку всесвітньої спадщини.

"У звіті, оприлюдненому цією організацією, вказано, що Софію Київську та Києво-Печерську Лавру можна вважати "потенційно включеними" до Списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що перебувають під загрозою", - наголошують у "Збережи старий Київ".

Як відомо, понад рік тому, 6 червня 2008 року, "Збережемо старий Київ" проводила акцію проти забудови парку по вул. Уманській.

Активісти разом з місцевими жителями протестували проти вирубки зеленої зони та приватизації суспільного простору. У ході акції її учасники демонтували паркан навколо незаконного будівництва, щоб привернення уваги громадськості до бездіяльності влади.

По завершення акції, за словами активістів, брати Андрій та Сергій Мовчани були грубо затримані співробітниками міліції.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ