У БЮТ розповіли, чого коштувало Тимошенко зниження тарифів у столиці


Кабінет міністрів виділив Києву ліміти газу заради скасування столичною владою підвищених тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це заявив народний депутат, заступник лідера фракції БЮТ Богдан Губський, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Щоб зробити можливим це рішення уряд виділив ліміти на газ для забезпечення киян опаленням та гарячою водою", - сказав він, коментуючи домовленість уряду з КМДА щодо повернення з 1 листопада до попередніх тарифів на послуги ЖКГ у столиці.

За словами Губського, різниця в тарифах на газ буде покрита за рахунок субвенції з державного бюджету в розмірі більше 1 мільярда гривень.

Депутат сказав, що завдяки рішенню прем'єра Юлії Тимошенко кияни будуть платити за тепло 1,6 грн. за м2 замість 2,38 грн., за гарячу воду 0,54 грн./м.куб замість 1,32 грн.

Наприклад, зазначив Губський, за трикімнатну квартиру, в якій проживають 3 особи, плата на сьогодні складає 601 грн., а після відміни підвищення тарифів на тепло і гарячу воду плата буде складати 497 гривень, що на 104 грн. менше.

"Прийняте рішення стало можливим завдяки персональній увазі Юлії Тимошенко до цього питання", - стверджує депутат.

"Протягом тривалого часу я був безпосереднім свідком наполегливої та щоденної роботи прем'єр-міністра над проблемою зниження тарифів для киян. Це ще раз підтверджує, що вона працює", - сказав Губський.

Як відомо, у вівторок, 13 жовтня, Тимошенко заявила, що уряд домовився з мерією Києва про повернення з 1 листопада старих тарифів на тепло та гарячу воду.

За її словами, така домовленість була досягнута з огляду на відповідні судові рішення і можливе застосування штрафних санкцій через необґрунтоване підвищення тарифів на послуги ЖКГ у Києві у червні цього року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ